Een website met spraakherkenning?

aron van dijk
Aron van Dijk
Marketeer
Datum: 8 januari 2018
Leestijd: 3 minuten

We bespraken al eerder deze week de trends van 2018, maar voor spraakherkenning maken wij een aparte blog. Apple’s Siri en Google Voice Search zijn inmiddels al heel gewoon geworden in het dagelijkse leven. Zeker met de opkomst van smartwatches en andere ‘slimme apparaten’ in huis is het steeds gebruikelijker om hardop uit te spreken wat je van je apparaat verlangt. Je vraagt je telefoon om het weer van vandaag en sommige huishoudens hebben al de functies om gordijnen te sluiten of lichten aan te zetten via een spraak commando. De volgende stap is het integreren van spraakherkenning op je website, zodat je kan blijven innoveren met jouw product.

De zin van spraakherkenning op een website

We zijn het met je eens dat spraakherkenning in de eerste instantie vooral handig is voor apparaten die je van afstand bedient. Toch kan spraakherkenning ook op websites voor een innoverende werking zorgen! Met je website wil je het je klanten of bezoekers zo makkelijk mogelijk maken, en spraakherkenning kan daar een goede toevoeging op zijn.

Hoe fijn is het namelijk als je hardop tegen je smartphone kan zeggen dat hij naar beneden moet scrollen of op een bepaalde knop moet drukken? Het gaat natuurlijk nog veel verder dan dat. Via de website https://www.talater.com/annyang/ kan je hier alvast een voorproefje van bekijken. Zo kan je bijvoorbeeld commando’s geven als “Show me the weather” of “Show me cars”. De websites laat automatisch beelden zien die hier bij passen. Dit is natuurlijk nog niet zo spectaculair, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Stel je bijvoorbeeld eens voor dat jouw webshop als eerste van zijn concurrenten spraakgestuurd kan werken!

Een andere handige feature is het spraakgestuurd laten invullen van formulieren. Hoe vaak heb je al niet dezelfde gegevens moeten invullen zoals je adres, telefoonnummer, etc. Met een spraakgestuurd commando kan dit veel sneller, en dus hoeven je (potentiële) klanten minder moeite te doen!

Om mee te beginnen is het integreren van een spraakgestuurde zoekfunctie misschien wel het meest interessant. Een zoekfunctie in een website is natuurlijk handig, maar een spraakgestuurde is nog veel gemakkelijker! Bezoekers hoeven alleen op het zoekicoontje te drukken om vervolgens hard op uit te spreken waar ze naar op zoek zijn. En voilà: de zoekresultaten staan klaar.

aron van dijk
Aron van Dijk
Marketeer

Spraakherkenning op jóuw website

Misschien ben je enorm enthousiast geworden, misschien vind je het nog te vroeg voor deze nieuwe ontwikkeling. Wij vinden het in ieder geval een interessante om in de gaten te houden de komende maanden. Als jij al om bent, laten we dan de mogelijkheden eens bespreken. Blijven innoveren kan namelijk nooit kwaad! Heb je inspiratie gekregen, of wil je één van de trends toepassen op jouw website? Neem dan gerust contact op!
aron@onlinevisual.nl

010 26 13 015

Start je project

Weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul onderstaand formulier in en start je project!
Teddy2.png

Looking for Tall, Dark & Handsome?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex.