Starten met een website of webshop

aron van dijk
Aron van Dijk
Marketeer
Datum: 29 augustus 2017
Leestijd: 3 minuten

Anno 2017 is het steeds makkelijker om een eigen winkel te starten. De risico’s worden kleiner en het bereik groter, aangezien een webshop weinig hoeft te kosten en een groot publiek kan aanspreken. Toch zijn er een aantal belangrijke dingen om aan te denken voordat u begint met uw eigen webshop. Een aantal daarvan worden in deze blog besproken!

 

Onderscheidend vermogen

Het is erg belangrijk om jezelf te onderscheiden van de concurrent. Dit kan natuurlijk door de goedkoopste te zijn, maar ook een factor als levertijd kan een heel belangrijke zijn. Wanneer uw webshop een dag eerder levert dan uw concurrent, is de kans groot dat u uw potentiële klant over de streep trekt. Het is natuurlijk wel belangrijk dat u de beloofde levertijd kan waarmaken, wantGoogle Recensies blijven u altijd achtervolgen.

Vindbaarheid

Uw webshop kan nog zo mooi zijn, uw producten nog zo goed en uw levertijd uitstekend, de klant moet uw webshop nog wel zien te vinden. Daarom is de vindbaarheid in Google van enorm belang. U kunt dit vergelijken met een winkelstraat. De winkels in de hoofdstraat vinden altijd meer klanten dan de winkels in een zijstraatje. De eerste pagina van Google is de hoofdstraat van ons winkelgebied. Hoe vaak kijkt u verder dan de eerste pagina van Google? Waarschijnlijk antwoord u deze vraag met ‘Nooit’. Door middel van een goede domeinnaam en bijpassend SEO is uw website of webshop goed vindbaar in Google en zal deze dus meer klanten aantrekken.

Gebruiksgemak

Voor de (potentiële) klant is het van groot belang dat uw website of webshop gemakkelijk te bedienen is. Wanneer de site langzaam is of het doorsturen naar verschillende pagina’s niet goed werkt, zal de klant zo naar een concurrent overstappen. U ervaart dit waarschijnlijk zelf ook op sites welke niet werken zoals u dat wenst. Wij van OnlineVisual adviseren dan ook vaak om het simpel en overzichtelijk te houden, zodat de klant krijgt wat het verwacht.

aron van dijk
Aron van Dijk
Marketeer

Meer tips nodig?

Drie belangrijke factoren voor het starten met een goede website of webshop zijn dus onderscheidend vermogen, vindbaarheid en gebruiksgemak. In een volgende blog zullen wij verder gaan op andere belangrijke factoren. Nu al nieuwsgierig? Lees onze andere blogs voor meer tips en tricks of neem vrijblijvend contact op.
aron@onlinevisual.nl

010 26 13 015

Start je project

Weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul onderstaand formulier in en start je project!
Teddy2.png

Looking for Tall, Dark & Handsome?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex.