Javame

Groothandel in dierenbenodigdheden

In 1968 begonnen Jaap en Corrie van Meggelen het bedrijf “JAVAME” in de Vinkenstraat te Rotterdam-Noord, een bedrijf gespecialiseerd in bodembedekkers voor huisdieren. Vooral de kattenbakvulling werd verkocht aan drogisterijen. In de jaren ’70 komen de dierenspeciaalzaken in opkomst. In de historie van Javame is service en prijs altijd het uitgangspunt geweest tot op de dag van vandaag. Dit is niet voor niets de basis voor een succesvolle onderneming.
Services

Webdesign

Online Marketing

Jaar
2018 – heden
javame case

Klantvraag

Javame is een bekende naam in de omgeving tussen Rotterdam en Den Haag. Het bedrijf staat bekend als groothandel, maar levert ook aan particulieren. Deze klanten kunnen langskomen in Bleiswijk, maar online bestellen was nog niet mogelijk. Door de gunstige ligging tussen twee grote steden lagen hierin echter wel veel kansen. Samen keken we naar de mogelijkheden.

Gebruik maken van bekende naam

Aangezien Javame een begrip is voor veel dierenliefhebbers in de regio, was herkenbaarheid een belangrijke eis. De huisstijl is daarom niet ingrijpend veranderd, maar lichtelijk vernieuwd. Door de bekende naam duidelijk te gebruiken binnen Google en Social Media is vindbaarheid goed.
javame case
javame case

Doelen

Als belangrijkste doel van dit project was het duidelijk maken dat particulieren ook konden bestellen en dat dit in veel gevallen gratis thuisbezorgd wordt. Bovendien moesten de verzendkosten gelijk duidelijk zijn, en deze dus automatisch worden berekend aan de hand van de locatie van de klant.

Uitwerking

Samen met de medewerkers van Javame is gekeken naar het gebied waar zij willen gaan bezorgen. Op basis hiervan is een SEO plan uitgewerkt om in deze steden en dorpen goed vindbaar te worden. Ook over het ontwerp en de structuur van de website is veel samen afgesproken.
javame case

Resultaat en vervolg

Om onder de aandacht te komen van potentiële klanten is hard gewerkt aan de vindbaarheid van de producten. In de verschillende steden en dorpen waar bezorgd wordt komt Javame onder de interessante zoekwoorden in de top 3 van Google naar boven. Zo zien de potentiële klanten een bekende naam en vinden zij een makkelijk werkende webshop.
javame case
Aron Van Dijk Onlinevisual 2 150x150.jpg
Aron van Dijk
Marketeer

Meer informatie?

Ook benieuwd wat voor kansen online marketing jouw bedrijf kan bieden? Graag komen we met je in contact om de oplossingen te bespreken. Wij geven je graag advies over interessante zoekwoorden en helpen je je potentiële klanten ook online te bereiken.

aron@onlinevisual 

010 26 13 015

Start je project

Weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul onderstaand formulier in en start je project!
Teddy2.png

Looking for Tall, Dark & Handsome?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex.