API
HANDIGE

API KOPPELINGEN

Steeds vaker krijgen wij de vraag om een API koppeling tot stand te brengen. Heel begrijpelijk, omdat organisaties steeds meer verschillende systemen door elkaar gebruiken.

API koppeling maken

Door een koppeling te maken tussen de verschillende systemen kan veel tijd bespaard worden. API staat voor Application Programming Interface, het zorgt ervoor dat verschillende systemen met elkaar kunnen communiceren. Eigenlijk kan je een API dus zien als een tolk. Het ene programma communiceert in een bepaalde programmeertaal, terwijl het andere programma een andere taal spreekt. Door de tolk kunnen de programma’s met elkaar praten en met elkaar samenwerken.

gino stolk

Meer weten?

Huumans3

API koppeling met CRM systeem

Sterker nog, door een API koppeling kunnen meer dan twee programma’s met elkaar communiceren. Een voorbeeld. Je werkt bij een bouwbedrijf, dat meerdere projecten tegelijk heeft, waarbij telkens verschillende expertises worden ingehuurd.

Jullie gebruiken een handig ERP-systeem om de verschillende lopende en toekomstige projecten te managen. Het is handig als dit automatisch in het boekhoudsysteem wordt bijgehouden, zodat facturen automatisch kunnen worden verstuurd.

ERP

API

Boekhoudsysteem

Omdat er telkens verschillende experts worden ingehuurd, zijn er per project grote verschillen in uren en bijbehorende kosten. Je zou natuurlijk iemand aan kunnen nemen, die dit allemaal netjes bij gaat houden en de kosten koppelt aan het juiste project. Nog handiger zou het zijn, wanneer dit volledig automatisch gaat. Bijvoorbeeld door middel van een handig HRM-systeem. Dit scheelt niet alleen een hoop geld, het voorkomt ook menselijke foutjes.

Een API kan de systemen met elkaar laten communiceren. Zo snapt het ERP dat er verschillende experts zijn ingehuurd, en worden deze automatisch gekoppeld aan het juiste project. Het boekhoudsysteem verdeelt dit netjes onder in zowel ingaande, als uitgaande facturen.

ERP

API

Boekhoudsysteem

CRM

API koppeling met bol.com

Een ander handig voorbeeld is de koppeling van jouw webshop met bol.com. Door een slimme koppeling kunnen we live synchronisatie realiseren. Op deze manier kunnen producten automatisch worden ingeladen. Zo hoef je geen dubbel werk te verrichten, maar worden alle producten uit je webshop automatisch ingeladen, of andersom natuurlijk. Dit is ook handig voor het bijhouden van je voorraad. Verkoop je bijvoorbeeld een product op bol.com, dan daalt de voorraad in je webshop automatisch met een product.

API koppeling met offerte systeem

Wanneer je verschillende offerte aanvraag systemen gebruikt, zoals Advanza, Sofari en Bobex kun je het overzicht verliezen. Met een API koppeling kun je ervoor zorgen dat alle leads op één platform binnenkomen, bijvoorbeeld in je CRM systeem. Zo worden deze netjes ingedeeld onder verschillende type klanten en zijn ze handig te sorteren. Dit scheelt tijd en geeft je meer overzicht. Ook kun je je verschillende aanvragen nog eens nalopen na bijvoorbeeld een paar maanden.

Andere koppelingen

Soms is een API koppeling niet de juiste manier. In sommige gevallen werken we met een XML koppeling, SFTPO-AUT of Rest web service. Schrik niet, we zullen je verder niet te veel vermoeien met technische termen. Wel kunnen we je helpen met deze handige en tijdbesparende koppelingen.

Een API koppeling met jouw systeem

Voor deze verschillende voorbeelden is een API koppeling dus een handige investering. Er zijn echter nog veel meer voorbeelden te bedenken! De grotere systemen hebben vaak al een ingebouwde mogelijkheid om te koppelen met een ander bekend systeem. Is dit bij jullie niet het geval? Dan kijken we graag samen naar de mogelijkheden, zodat ook jullie tijd en geld kunnen besparen. Graag horen we jullie wensen, zodat we kunnen brainstormen over de mogelijkheden!

Natuurlijk is dit geen gemakkelijk klusje. De systemen moeten immers foutloos met elkaar samenwerken, en uiteraard moet de data versleuteld worden verzonden. Wij helpen je hier natuurlijk heel graag bij, zodat jullie slimmer en efficiënter te werk kunnen gaan. 

Onlinevisual Onderhoud.png

Interessant?

Samen maken we een flowchart en schetsen we hoe de informatiestromen lopen. Ook kijken we naar de huidige situatie, en naar wat de ideale manier zal zijn. Op die manier brengen we exact in kaart waar de kansen liggen!

gino stolk

Meer weten?

Start je project

Weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul onderstaand formulier in en start je project!
Teddy2.png

Looking for Tall, Dark & Handsome?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex.